Az Erőforrás Szociális Szövetkezet nagyobb létszámban munkavállalókat biztosít.

Ügyfélszolgálat

+3612251533 | +36204095594 

Nyitva tartás

H-P 09:00-16:00

a

Tájékoztató szociális szövetkezeti tag jogviszonyban foglalkoztatott dolgozóknak

Mi ez a jogviszony?

Ez a jogviszony nem munkaviszony. Ez azt jelenti, hogy nem vonatkoznak rá a munkaviszonyban megszokott szabályok, pl. a Munka törvénykönyve. A gyakorlatban:

a. Önnel szemben nincs foglalkoztatási kötelezettség. Ha nincs szükség az Ön munkájára, akkor Ön fizetés nélkül hazaküldhető.
b. Ön nem jogosult fizetett távollétekre, mint pl. szabadság, fizetett ünnep vagy táppénz. Ön csak a ledolgozott órákért kaphat fizetést.
c. Nem vonatkoznak Önre a minimálbér vagy a munkaidő szabályai.

Mennyit fog Ön keresni?

Az Ön keresetét az Önnek adott „Foglalkoztatói utasítás” határozza meg. A jogviszony speciális szabályai miatt az Ön juttatása nem haladhatja meg a minimálbért, 2015-ben a 105.000.- Ft-ot. Amennyiben az Ön óránkénti juttatása meghaladja a minimálbér egy órára számított értékét (2015-ben 604 Ft/óra), akkor az Ön által ledolgozható óraszám csökken annak érdekében, hogy az Önnek kifizetendő összeg ne haladja meg a törvényben megszabott 105.000.- Ft/hónap összeget.

Mennyi lesz a nettó juttatása?

Bruttó juttatásából 16% személyi jövedelemadót, és 10% nyugdíjjárulékot kell levonnunk. A 26% levonása után Ön maximum 77.700.- Ft-ot fog megkapni.

Biztosított leszek?

Tagi jogviszonyban végzett munkája során nem válik biztosítottá, tehát táppénzre, egyéb pénzbeli ellátásra betegség esetén nem lesz jogosult. Azonban egészségügyi szolgáltatásra jogosulttá válik, tehát az orvos ellátja, illetve a támogatott gyógyszereket kiválthatja. Tagi jogviszony alatt Önnek nem kell fizetnie saját maga után az egyéni járulékot.

Nyugdíj szempontjából ez szolgálati időnek számít?

Igen. Az Ön juttatásából 10% nyugdíjjárulékot vonunk, ami miatt a tagi jogviszonyban töltött ideje szolgálati időnek fog számítani.

Töltse le a részletes tájékoztatónkat!